Συνταγές
Εξερευνήστε τις δημιουργικές φυτικές συνταγές μας για νόστιμα φαγητά που μπορείτε να ετοιμάσετε στο σπίτι σας. Ανακαλύψτε νέους τρόπους να απολαύσετε τα φυτικά λίπη μας.
Πίτες με Μαγειρικό Λίπος
Υλικά:
- 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
- 200 γραμμάρια μαγειρικό λίπος
- 300 γραμμάρια τυρί φέτα
- 1 κούπα σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
- Κόψτε το φύλλο κρούστας σε μικρά τετράγωνα.
- Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το μαγειρικό λίπος και προσθέστε το κρεμμύδι. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε το σπανάκι και σοτάρετε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε το τυρί φέτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε κάθε τετράγωνο φύλλο κρούστας, διπλώνοντας το σε σχήμα τριγωνικών πίτες.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσό και τραγανό.
Μπουγάτσα με Μαγειρικό Λίπος
Υλικά:
- 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
- 200 γραμμάρια μαγειρικό λίπος
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα νερό
- 1/2 κούπα θερμικό νερό
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
- Προαιρετικά: κανέλα και άχνη ζάχαρη για το παραπάνω στρώσιμο.
Οδηγίες:
- Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το μαγειρικό λίπος σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέστε το νερό, τη ζάχαρη, το θερμικό νερό και το κορν φλάουρ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα.
- Σε ένα λαδωμένο ταψί, τοποθετήστε μια στρώση φύλλου κρούστας και απλώστε λίγο από την κρέμα από πάνω.
- Συνεχίστε αυτήν τη διαδικασία μεταξύ των στρώσεων μέχρι να εξαντλήσετε τα υλικά.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσό και τραγανό.
- Αφήστε τη μπουγάτσα να κρυώσει, και απολαύστε!
Τσουρέκια με Μαγειρικό Λίπος
Υλικά:
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 1 φλιτζάνι μαγειρικό λίπος
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 αυγά
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. βανίλια
- Αλάτι
Οδηγίες:
- Διαλύστε τη μαγιά στο ζεστό γάλα και αφήστε την να αναπτυχθεί για 5 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μαγειρικό λίπος και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το αλεύρι και το μείγμα μαγιάς, ανακατεύοντας σταδιακά, μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Καλύψτε τη ζύμη και αφήστε τη να αναπτυχθεί για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Διαμορφώστε τη ζύμη σε τσουρέκια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με ψηφιακό χαρτί.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσά και αφράτα.
Κουραμπιέδες με Μαγειρικό Λίπος
Υλικά:
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 250 γραμμάρια μαγειρικό λίπος
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 φλιτζάνι νερό
- Αλεύρι για τον άλεσμα
- Άχνη ζάχαρη για το παραπάνω στρώσιμο
Οδηγίες:
- Λιώστε το μαγειρικό λίπος και αφήστε το να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το νερό και τη μαγιά και αφήστε τη να αναπτυχθεί για 5 λεπτά.
- Προσθέστε το μαγειρικό λίπος και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη.
- Καλύψτε τη ζύμη και αφήστε τη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
- Διαμορφώστε μικρές σφαίρες από τη ζύμη και τοποθετήστε τες σε ένα ταψί.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.
- Αφήστε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν, και μετά πασπαλίστε τους με άχνη ζάχαρη.
Απολαύστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με μαγειρικό λίπος!